Agenda de concert Înapoi

Concert Extraordinar: Rock simfonic - ALTAR 33 la Filarmonica de Stat Transilvania

Publicat: luni, 29 Aprilie 2024 , ora 11.04

Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania"

Andrei Tudor dirijor

ALTAR soliști

Cornel Groza dirijorul corului

Partea I - Born Again: Memories, Born Again, Welcome & Celebrate, Love, Freedom, Angel, The way, the truth, the life, Think about, Son of God, King of Kings

Partea a II-a - Rapsodia românească: Nu pot să zbor, S.O.S., Cerul plânge, Povestea noastră, Să vină un înger, Toți ca unul, Străinul, Antitristul, Forța să fie cu noi


O tradiție începută sub bagheta dirijorului Paul Mann alături de legendara trupă Deep Purple continuă la Filarmonica de Stat "Transilvania" unde, trupe românești, de această dată, urcă pe scenă alături de orchestra și corul Filarmonicii pentru a-i aduce împreună pe melomani și pe fanii rock-ului, la concerte de rock simfonic special concepute în acest sens. După Vița de Vie și Subcarpați, este rândul băieților de la Altar să urce, în premieră, pe scena din Auditorium Maximum (Colegiul Academic), alături de dirijorului Andrei Tudor și de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania", pentru a marca 33 de ani de existență printr-un concert extraordinar care va avea loc marți, 30 aprilie 2024, ora 19.00. În cadrul evenimentului aniversar vor răsuna "toate piesele preferate de fani, orchestrate și interpretate live, așa cum nu au mai fost prezentate vreodată, într-un show audio-vizual spectaculos, care îi va purta pe spectatori într-o altă dimensiune", promit cei de la Altar.


Despre dirijor

Andrei Tudor a început să cânte și să studieze pianul în 1987, la vârsta de patru ani.

Este membru al Consiliului Artelor din CREDIDAM și membru al UCMR-ADA din România. Din 2008 este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (U.C.M.R.). El deține titlul de Doctor în Artă Muzicală și este lector în cadrul Departamentului de Compoziție al Universității Naționale de Muzică București.

De-a lungul timpului, Andrei Tudor a avut plăcerea de a lucra în calitate de compozitor, aranjor, pianist și/sau dirijor cu nume importante ale muzicii clasice și ușoare din România sau de peste hotare printre care se numără: Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Ed Sheeran CeCe Winnans, Edvin Marton, Goran Bregovici, Boney M Experience, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Nico, Luminita Anghel, Andra, Gabriel Cotabiță, Vlad Miriță, Marcel Pavel, Cezar Ouatu, Cristi Minculescu, Adrian Enache, Paula Seling, ș.a. El s-a aflat la pupitrul dirijoral a Bucharest Pops Orchestra, a Orchestrei Naționale Române, a Big Band-ului Radio România, a orchestrelor Filarmonicilor din țară precum cele din București, Sibiu, Brașov, Pitești și Cluj-Napoca. De asemenea, a colaborat în calitate de dirijor cu Camerata Regală, cu Opera Comică pentru Copii București, cu Opera Națională Română Cluj-Napoca, cu Budapest Primarius Orchestra, cu Filarmonica din Praga, cu Royal Philharmonic Orchestra și cu Saarbruken Radio Symphony Orchestra.

În ceea ce privește discografia sa, aceasta include cântece sau aranjamente apărute pe peste 20 de albume și compilații lansate - Angela Gheorghiu - Eternamente, Angela Gheorghiu - Guardian Angel, Andra - Vis de iarnă (Gold Record), ș.a.

Andrei Tudor este deținătorul a peste 30 de premii și distincții internaționale și naționale în domeniul compoziției sau al interpretării muzicale.


Despre ALTAR

Fondată în 1991 la Cluj-Napoca, formația ALTAR s-a impus încă de la primele apariții live ca fiind una dintre cele mai prodigioase trupe rock românești, promotoare a muzicii de atitudine în România, cu un puternic impact social și priză la public, datorită concepției muzicale deosebite, mesajului și aparițiilor scenice efervescente.

În repetate rânduri, ALTAR a fost desemnată drept cea mai bună trupă rock românească, iar activitatea formației reprezintă probabil cea mai importantă pagină din istoria scenei rock autohtone de după anii '90. Alături de Compact, Holograf, Iris, Phoenix, Celălalte Cuvinte sau Cargo, ALTAR se numără printre puținele formații cu o activitate susținută de peste 33 de ani în prima linie a rock-ului românesc, rămânând în continuare una dintre cele mai îndrăgite și apreciate trupe de gen din România.

În formula actuală a grupului se regăsesc Andy Ghost - vocal, Teo Peter - chitară bass, Toni Dijmărescu - chitară, Damian Donca - chitară și Eugen Tăbăcaru - tobe.

Biletele online la concert se pot achiziționa de pe site-urile entertix.ro și myticket.ro. Biletele se pot cumpăra și de la Agenția de Bilete a Filarmonicii (Piața Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756-048.318) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.