Agenda de concert Înapoi

Peste o săptămână începe Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră la Brașov!

Publicat: vineri, 29 Martie 2024 , ora 12.57
Între 5 și 13 aprilie 2024 va avea loc o nouă ediție a Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră.

Cea de-a 43-a ediție a FIMC (Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră) va avea loc la Sala Patria între 5 și 13 aprilie, iar evenimentele vor începe în fiecare seară de la ora 19.

În deschiderea festivalului, publicul meloman va putea asculta Orchestra de cameră a Filarmonicii Brașov, care, sub conducerea muzicală a lui Sebastian Tegzeșiu vor interpreta un program compus din lucrări de Johann Sebastian Bach, Edvard Grieg și Piotr Ilici Ceaikovski. Prima piesă din programul serii din 5 aprilie, Concertul brandenburgic. nr. 3 în Sol major, a fost interpretată chiar în deschiderea primului concert din cadrul FIMC la prima ediție din 1970.

După acest concert, în fiecare seară până pe 13 aprilie vor avea loc recitaluri de muzică de cameră, care vor aduce la Filarmonica Brașov artiști de renume, instrumente deosebite și programe de excepție.

Pe 6 aprilie, pe scena Sălii Patria va urca ansamblul "I Basilensis" din Elveția al cărui membri vor aduce cu ei instrumente baroce precum vioara barocă, oboiul baroc, viola da gamba, theorbo-ul și clavecinul. Dora Alexiadou, Marc Bonastre, Paolo Pandolfo, Pablo Fitzgerald și Diego Ares vor da viață acestor instrumente care vor reda frumusețea complexă a muzicii baroce printr-o selecție de compoziții care promit să încânte și să inspire. În program se regăsesc lucrări de Georg Friedrich Händel, Marin Marais, François Couperin, Arcangelo Corelli și Georg Philipp Telemann.

Evenimentul din 7 aprilie îi va avea ca protagoniști pe Johannes Fleischmann, Justus Zeyen și Benno Ure și cuprinde un program atent ales, incluzând lucrări de Alexandre Tcherepnin, Alexandre Tansman, Adolf Busch, Erich Zeisl, Erich Wolfgang Korngold, Nikolai Medtner și Egon Wellesz.

Pe 8 aprilie, publicul o va putea asculta pe îndrăgita cântăreață Alexandra Fits iar pe 9 aprilie pe scena Sălii Patria va urca actorul Sebastian Lupu într-un eveniment intitulat "Poeți vechi și noi", în cadrul căruia vor cânta Florin Ionescu-Galați, cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Brașov, contrabasistul Nicolae Pop și pianista Ana-Maria Negrea.

În data de 10 aprilie, publicul îi va putea asculta pe Valentin Șerban, Ștefan Cazacu și Ioan-Dragoș Dimitriu, iar pe 11 aprilie, tot de la ora 19, cvartetul Arcadia propune un spectacol intitulat "Dramma per musica".

Vineri, pe 12 aprilie, iubitorii de inedit îi vor putea asculta violoncelistul irlandezo-român Adrian Mantu, acordeonistul irlandez Dermot Dunne într-un eveniment care va fi completat de proiecții vizuale semnate de Mihai Cucu.

Închiderea FIMC va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, când Sebastian Tegzeșiu, Filip Papa și Horia Mihail vor interpreta lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart și Piotr Ilici Ceaikovski.

Biletele pentru toate evenimentele Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră se găsesc la casieria Sălii Patria, unde se găsesc inclusiv bilete cu reduceri pentru pensionari, elevi și studenți și online pe bilet.ro. De asemenea, la 7 bilete cumpărate, iubitorii de muzică vor beneficia de 2 bilete gratuite, putând astfel să se bucure de toate cele 9 evenimente din programul festivalului.

Pe lângă aceste evenimente, Filarmonica Brașov propune și două concerte simfonice noi în perioada următoare. Pe 4 aprilie, pe scena Sălii Patria va urca la pupitrul dirijoral maestrul Leonard Boga, care va dirija un program compus din două lucrări de Joseph Haydn și una de Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul îl va avea ca solist pe violoncelistul bulgar Atanas Krastev.

Apoi, pe 18 aprilie, publicul meloman este așteptat la un nou concert simfonic, care va fi dirijat de Yiwen Shen. Solistul serii va fi saxofonistul Marko DŸomba, care va cânta atât la saxofon alto cât și la saxofon sopran.