Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul Meridian la final

Publicat: duminică, 14 Noiembrie 2021 , ora 0.00

Astăzi, 14 noiembrie 2021, se încheie Festivalul „Meridian” cu o nouă serie de evenimente.

De la ora 11:00, vor fi transmise online creații de Corneliu Cezar și Irinel Anghel, iar începând cu ora 12:00, pe platforma Zoom va avea loc un simpozion coordonat de muzicologul Vlad Văidean. Printre participanți se numără Olguța Lupu, Ștefan Firca, Sebastian Androne-Nakanishi, Andreea Kiseleff și Gabriela Bejan.

De la ora 17:00 veți putea audia online o serie de lucrări dedicate violoncelului, semnate de Doina Rotaru, Adrian Pop și Giovanni Sollima, printre alții, iar de la ora 19:00 va fi transmisă online o animație 3D creată de Alexandru Claudiu Maxim pe muzică de Irinel Anghel, Oliver Frick, Tine Surel Lange și Maia Ciobanu.

Alexandru Claudiu Maxim semnează și partea video a transmisiei de la ora 20:30, intitulată „Shooting star”, pe muzică semnată de Irinel Anghel & Rotheads.

Ziua se încheie cu un concert al Ansamblului „The Core”, alcătuit din Constantin Basica – keyboards și live electronics, Chris Chafe – Celletto, dilruba, & Stegosaurus, Henrik von Coler – sintetizator hipermodular, Fernando Lopez-Lezcano – sintetizatoare și live electronics, Juan Parra Cancino – chitare și Klaus Scheuermann – sintetizator modular. Evenimentele sunt transmise online pe site-ul snr-simc.org.

Alexandra Scumpu